21 Haziran 2010 Pazartesi

Bayandan Maç Yorumu

Uzun zamandır maç izlemiyorum. Akşam Brezilya maçı olunca çağırdı babam: "Gel bak, çıktı Kaka. Özlemişsindir, izleyelim birlikte." Özlemişim valla, Kaka evlendiğinden beri takip etmiyorum futbol gündemini.

Ben Brezilya'yı tutuyorum malum sebepten dolayı. Aynı sebepten ötürü de babam Fildişi Sahili'ni tutuyor.Alacak mı Brezilya?, dedi. Alacak tabi dedim. Dalga geçti benle. İlk dakikalarda tık yok ki Brezilya'da. Kaka zaten ayakta duramıyor; ne zaman ayağına gelse top, yerde adam.








Evlilik yaramamış sana be Kaka. Neyse konumuz bu değil...










Ben deli gibi maç izlerken Brezilya'nın kalecisi Dida'ydı, Milan'ın da. Cesar da onun yedeğiydi. 2 numara da Cafu'ydu yanlış hatırlamıyorsam. O da Milan'daydı. Şimdi ne yapıyor bilmem. Ronaldo, Ronaldinho, R.Carlos da milli takımdaydı. Lucio daha sessizdi. Bu maçta gördüm, hakeme itiraz etmeler, yok yere kendini yerlere atmalar... Asileşmiş biraz. Kaka da 8 numaraydı be o zamanlar. 10 numara olmuş da ne olmuş sanki. Real Madrid'e gitti bitti o.Zira hiç sevmem o takımı. Çok artist, çok soğuk.

Ha bir de bu maçla alakası yok ama benim bildiğim Brezilya'nın ilk 11inin yarısını (5.5 kişiden bahsetmiyorum tabi) Milanlılar oluşturduğu için aklıma geldi: Maldini de bırakmış futbolu. Üzüldüm valla, onu da çok severdim.

Velhasıl Brezilya gaza gelince güzel oynuyor. İyi pas yapıyor Ömer Amcanın dediği gibi. Çok heyecanlı bir maç izlemedik ama iyi goller gördük.

Turnuva boyunca bol gollü maçlar görmek dileğiyle sevgili futbol severler; artık sevdiğimiz futbolcular karşı takım oyuncularının böğrünü deşmesin, dağıtmasın ağzını burnunu, görmesin kırmızı kart! Hepinize iyi geceler.

4 muhalefet:

hoca dedi ki...

milanın kötü gidişi brezilyalıların azalmasından mı acaba ?
ya da brezilya milana oyuncu veremediği içinmi kötü durumda sence :D

büyük balık dedi ki...

tüm sorun Kaka'da desem ben, yok artık demezsiniz herhalde? :)

hoca dedi ki...

onun farkındayım ;) sadece merak etmiştim düşünceni :)

büyük balık dedi ki...

ben italya ligini takip ettiğim zaman milanın kadrosu yaşlıydı ama sağlamdı. sonra yenilerini getiremediler galiba. şu an ne durumda onu da bilmem.

brezilyada robinho kendi için oynamaktan vazgeçse büyün bir sorun çözülmüş olacak sanki..

Yorum Gönder