7 Temmuz 2010 Çarşamba

Bence Ofsayıt

Dünya Kupası.
Vuvuzelalar.

Arı kovanına parmak sokmuşsun gibi sesler yükseliyor yaklaşık bir aydır Güney Afrika'dan.
Herkes şikayetçi, çalınmamalarını istiyordu. Yalnız, bizim Türk milleti olarak asıl yapmamız gereken şey Ömer Üründül'e  "enteresan, kritik, ofsayıt" kelimelerini yasaklamak olmalıydı.

Sayın Ömer Üründül'ün TV8'de Serie A maçlarını yorumladığını hatırlarım. Kanal İtalya'nın yanında İngiltere ve Brezilya'nın da maçlarını canlı olarak yayınlarken, Ömer Üründül sadece Serie A maçlarında yorum yapardı.
Her Milan maçında "nooolur hasta olsun da, o adam olmasın bu maçın sunumunda" diye dua ederdim. Deli olurdum her zeedorft(seedorf), jüventüz, ofsayııt, enteresan, kritik maç dediğinde.

Rahatsızlık unsurları daha da indirgenmiş maçlar için diyorum, yasaklansın diye.

...

Brezilya elendiğinden beri takip etmiyorum ben maçları. Sanki izlenesi maçlar Brezilya maçlarıydı. Tabii ki beğenmiyordum ama alışkanlık. Ben her turnuvada Brezilya'yı tutarım.

Dün de Hollanda-Uruguay yarı final maçı olduğundan bihaber  turuncu turuncu eşofmanlarımı giyip koşuya çıktım. Geldiğimde de baktım maç var, oturayım da izleyeyim bari dedim.
Artık farz olduğu üzre de Hollanda'yı tutuyorum. Ama öyle rahat oynuyor ki Hollanda, öyle uyuşturuyor ki maçı, kaslarımdaki laktik asit dürtüklemesiyle de iyice uyku pozisyonuna giriyorum. Ağzımı kapatmaya zahmet etmeden koccaman açarak esniyorum ve o sırada Van Bronckhorst öyle güzel bir gol atıyor ki ağzım şaşkınlıktan kapanmıyor.

Ne yalan söyleyeyim, Hollanda'nın sistemli oyunu beni çok sıktı, Uruguay'ın maça asılması da beni etkiledi. Ömer Üründül'ün Van Persie'nin duruşunu  "topa dokunmuyor ama bence ofsayıt" diye yorumladığı, Sneijder'in golüyle dağılsa da Uruguay, Forlan'ı saymazsak, çok iyiydi.
Ben de bu yıl en çok yaptığım şeyi yaptım: Döndüm. Hollandayı tutarak başladığım maçı, Uruguay'ı destekleyerek bitirdim.

Turuncu turuncu üzüldüm.
Turuncu turuncu...

1 muhalefet:

hoca dedi ki...

bence ömer üründül bu ülkede futbol yorumlaması gereken tek kişi... futbolun teknik-taktik her konusuna oldukça hakim... alemlerden kalkıp, maçı izlemeden yorum yapan bi çok futbolcu eskisiyle kıyaslanmaz bile ;)

Yorum Gönder